Auteur Topic: Lege map niet leeg: vreemd fenomeen.  (gelezen 2801 keer)

Offline zwoerdkop

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 13
Lege map niet leeg: vreemd fenomeen.
« Gepost op: 09 oktober 2008, 08:00:55 »
Ik wil even verslag doen van een vreemd verschijnsel. Het zou een bug kunnen zijn, namelijk.

Een gedeelde map is gemapped als netwerk-drive, en dat werkt uitstekend. Op een gegeven moment heb ik met explorer de complete inhoud van een map verplaatst naar een andere map. In dat geval blijft er dus een lege map over. Deze map werd dus overbodig, en kon worden gewist. En nu komt het:

>>> Het deleten van deze 'lege' map duurde ongeveer vijftien seconden, enkele honderden bestanden zag ik in het delete-kader voorbijkomen. Het betrof een groot aantal kleine .jpg-bestanden met (de bekende) lange namen, namelijk AlbumArt-plaatjes die bij de duizenden mp3's zaten die eerder werden verplaatst.

De lege map was kennelijk niet leeg! De .jpg-bestanden die door het delete-proces werden herkend en als zodanig werden behandeld, waren niet te zien in de explorer, terwijl bijvoorbeeld het weergeven van hidden files in WinXP wel aanstaat.

Een raadsel.

Mijn vragen:
1. Heeft iemand wel eens iets vergelijkbaars gehad?
2. Heeft iemand eventueel een verklaring?
3. Wat zou ik kunnen doen om dit fenomeen verder te kunnen onderzoeken?


Met dank!


[DS-207+ DSM 2.0-0722]

Offline Björn

Re: Lege map niet leeg: vreemd fenomeen.
« Reactie #1 Gepost op: 09 oktober 2008, 10:52:42 »
Het linux systeem heeft een andere manier van werken met hidden files. In elke dir staat een dir die @eaDir heet, en deze is niet zichtbaar op het netwerk. Bij de photostation staan daar bijvoorbeeld de thumbnails in.

Offline zwoerdkop

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 13
Re: Lege map niet leeg: vreemd fenomeen.
« Reactie #2 Gepost op: 09 oktober 2008, 16:51:23 »
Bedankt voor de reactie, maar ik kan er niets mee! Mijn vraag blijft dus staan. Mijn opmerking over "vreemd fenomeen" ook.

Waarom?

De gebruiker heeft als zodanig niets te maken met de engine die op de achtergrond draait, in dit geval Linux. De gebruiker hoeft de naam "Linux" niet eens te kennen. De gebruiker heeft slechts te maken met de webinterface van de NAS en het OS van zijn eigen systeem waarmee de NAS communiceert. Daarin ontdek in een ernstige inconsistentie, namelijk dat het delete-venster een heel circus laat zien terwijl een lege map wordt weggehaald.

Wie o wie?

Offline Björn

Re: Lege map niet leeg: vreemd fenomeen.
« Reactie #3 Gepost op: 09 oktober 2008, 17:18:27 »
Hmmm ik dacht toch met mijn voorgaande post het raadsel wel aardig op te lossen..

Offline Mast

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 59
Re: Lege map niet leeg: vreemd fenomeen.
« Reactie #4 Gepost op: 14 oktober 2008, 11:02:26 »
Ook windows heeft verborgen mappen en bestanden. Als je als gebruiker windows niet uitdrukkelijk opdracht geeft die te laten zien krijg je ook de indruk dat een map of dir "leeg" is.
Bjorn zijn antwoord is hier blijkbaar een Linux voorbeeld van. Lijkt mij daarom inderdaad een heldere oplossing.

Dikke kans overigens dat je met het verplaatsen van de gehele inhoud ook weer een "verborgen" map/bestand hebt meegekopieerd.

Anonymous

  • Gast
Re: Lege map niet leeg: vreemd fenomeen.
« Reactie #5 Gepost op: 24 november 2008, 19:23:22 »
Even een samenvatting:
U had de map leeg gehaald, ik neem aan dat u alleen de zichtbare files geselecteerd hebt :D
De Synology heeft dus alleen de zichtbare files gedeleted.
Als u de map weg gooit, dan gooit de schijf (trouwens ook Windows, Linux, Unix, MacOS) ook de onzichtbare weg.
Ik hoop dat ik u hiermee help   :lol:


 

lege mappen

Gestart door AanbeeldBoard Logitech Media Server

Reacties: 4
Gelezen: 1829
Laatste bericht 15 juni 2011, 00:10:47
door Aanbeeld
Lege mappen

Gestart door MiKeZZaBoard Media Server (UPNP/DLNA)

Reacties: 6
Gelezen: 2657
Laatste bericht 23 oktober 2013, 11:20:48
door DefaultUser
Lege MailPlus mappen

Gestart door dvandonkelaarBoard Mailplus server en client

Reacties: 2
Gelezen: 1726
Laatste bericht 15 maart 2017, 15:55:28
door dvandonkelaar
Lege NZB's in SAB vanuit Sickbeard van meerdere providers

Gestart door GuapoguanBoard SABnzbd (usenet)

Reacties: 0
Gelezen: 1015
Laatste bericht 21 maart 2013, 11:18:02
door Guapoguan
Webmin geeft lege pagina na inloggen

Gestart door 4L\/\/1|\|Board Overige 3rd party packages

Reacties: 3
Gelezen: 2401
Laatste bericht 21 maart 2013, 14:09:01
door Goner