Auteur Topic: Gebruik de citaatknop met mate  (gelezen 27635 keer)

Offline Björn

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 193
  • -Ontvangen: 414
  • Berichten: 4.210
    • http://www.mobile-harddisk.nl
Gebruik de citaatknop met mate
« Gepost op: 15 maart 2014, 14:43:35 »
Het is mij en andere forummoderators opgevallen dat de citaatknop af en toe een beetje teveel gebruikt wordt met als gevolg dat hele lappen tekst dubbel in een topic staan wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Het geheel citeren van een eerder bericht is vaak totaal niet nodig. Meestal kan volstaan worden met een kleiner citaat, en vaak is een citaat zelfs compleet overbodig.

Bij deze dus de oproep om de citaat knop alleen te gebruiken als het daadwerkelijk iets toevoegt. Bijvoorbeeld als je antwoordt op een specifieke vraag van een paar berichten eerder. En in dat geval dus alleen de specifieke vraag citeren en niet het gehele bericht.

Dank!

Groet,
Björn

Offline Hofstede

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 898
  • Berichten: 4.094
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #1 Gepost op: 15 maart 2014, 15:15:07 »
Helemaal mee eens. Zou ik ook mogen vragen om een uitspraak van de moderatoren omtrent de Tapatalk reclame die steeds meer in dit forum verschijnt? Ik vindt de veelvuldig voorkomende "Verstuurd met Tapatalk met apparaat xxxx" regeltjes in topics persoonlijk erg storend en het voegt dus helemaal niets toe aan een discussie. Net zoals het overmatig citeren.

Offline goldenwonder

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 16
  • Berichten: 197
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #2 Gepost op: 15 maart 2014, 15:45:27 »
Heb het mijn vrienden voorgelegd...we gaan hem gebruiken ;-)

Offline Tien

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 255
  • -Ontvangen: 270
  • Berichten: 2.464
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #3 Gepost op: 15 maart 2014, 17:27:42 »
Zou ik ook mogen vragen om een uitspraak van de moderatoren omtrent de Tapatalk ...


In het begin van de iPhone en Android dinges had ik ook zoiets van 'waarom meld je (mn mail) waar je vanaf reageert' maar het kan wel degelijk informatie toevoegen. Zo maak je (nu eenmaal) met een mobiel meer typfouten, zijn het kortere teksten en is het toevoegen van bijlagen moeilijker. In mijn ogen is de melding 'via Tapatalk' dan ook bedoeld om aan te geven dat degene die reageert even snel uit zijn hoofd en buitenshuis toch wil helpen / iets wil toevoegen.


Verder (in de andere post ook al aangegeven) eens. Reageren op de meest recente post hoeft ook niet met een citaat wat mij betreft, tenzij je specifiek op een deel daarvan iets te melden hebt.
  • Mijn Synology: DS214play
  • HDD's: 2x3tb WD30EZRX
  • Extra's: DS111 2tb

Offline Hofstede

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 898
  • Berichten: 4.094
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #4 Gepost op: 15 maart 2014, 17:31:30 »
Die interpretatie kun je er aan geven, maar het is gewoon bedoeld als een ordinaire reclameactie van de makers van Tapatalk. En voor mij hoeven mensen zich niet bij voorbaat te verontschuldigen voor typefouten.
Tevens kun je tekst in Tapatalk aanpassen naar iets zinvollers en/of uitschakelen, maar dat weten de meeste gebruikers waarschijnlijk niet.

Offline Tien

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 255
  • -Ontvangen: 270
  • Berichten: 2.464
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #5 Gepost op: 15 maart 2014, 17:41:22 »
Ik vind het wat ver gaan om dit soort meldingen te blocken. Als je dat gaat doen, moet je ook naar de onderschriften, zelfs met urls, gaan kijken.

Maar mensen kunnen idd die melding aanpassen, wat zou jij suggeren daarvoor in de plaats?
  • Mijn Synology: DS214play
  • HDD's: 2x3tb WD30EZRX
  • Extra's: DS111 2tb

Offline Hofstede

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 898
  • Berichten: 4.094
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #6 Gepost op: 15 maart 2014, 17:49:41 »
Ik heb het niet over blocken, maar gewoon de gebruiker vragen het naar keuze uit te schakelen of de tekst aanpassen naar iets zinvollers. Ik vindt het gewoon super irritant om in sommige draadjes tig keer dezelfde Tapatalk reclame langs te zien komen.

Voordeel van Tapatalk vindt ik zelf dat je de signatures (ja, die vindt ik persoonlijk óók irritant :) ) niet ziet. Maar hun eigen reclame laten ze wel mooi zien.

Overigens een stukje historie:

In de eerste versies van Tapatalk was de tekst die toegevoegd werd vast en had men niet de keuze om het uit te schakelen. Dus echt reclame. Pas na "dreigementen" van een aantal forum-administrators, waaronder mijn persoon, hebben ze besloten dit aan te passen.

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 796
  • -Ontvangen: 3759
  • Berichten: 22.456
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #7 Gepost op: 15 maart 2014, 17:51:36 »
Kom net deze tegen:
Citaat
Sent from my TF101 using Tapatalk
Das dan toch 2 x reclame ?
En dat vind ik dus echt niet nodig. ::)
Birdy.

Gelieve mij niet in een PB om steun vragen, doe dit in een Topic, dan heeft iedereen er wat aan.


DS411slim 1 x WD2500BEKT
          1 x HTS723280L9A362
          1 x HTS541680J9SA00
          1 x WD800BEVT       DSM 6.0.2-8451-10  [FUN]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 5.2-5967-2     [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 5.2-5967-2     [BACKUP]
DS716+II  1 x HDS722020ALA330 DSM 6.1.2-15132    [TEST]

Offline Grofweg

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 14
  • -Ontvangen: 70
  • Berichten: 501
    • pinkdot.nl
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #8 Gepost op: 15 maart 2014, 18:18:38 »
Kom net deze tegen:
Citaat
Sent from my TF101 using Tapatalk
Das dan toch 2 x reclame ?
En dat vind ik dus echt niet nodig. ::)

O, die zal van mij zijn :-)

Dit is dus dubbel fout begrijp ik?

Sent from my TF101 using Tapatalk

  • Mijn Synology: DS115
  • HDD's: 1x WD20EFRX
  • LmsUpdate + LmsRepack - Update pakketten voor Logitech Media Server.
  • Squeezeboxen: RP3, IQaudio Pro, Moode 3.6 + Librespot | 2x Radio
  • Laptop - openSUSE Leap - Squeezelite/LMS

Online Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 69
  • -Ontvangen: 1159
  • Berichten: 7.128
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #9 Gepost op: 15 maart 2014, 18:33:34 »
Het geheel citeren van een eerder bericht is vaak totaal niet nodig. Meestal kan volstaan worden met een kleiner citaat, en vaak is een citaat zelfs compleet overbodig.

Ik wil het sterker stellen: Het deel citeren waarom het gaat is altijd beter dan gewoon alles te citeren. Als je alles citeert weet je vaak nog niet waar het over gaat omdat er dan teveel tekst staat die je niet gaat herlezen.

Ik heb echter ervaring met een forum waar berichten van anonieme posters niet direct zichtbaar zijn. Daar heb ik meermaals gehad dat ik reageerde op een vraag boven me, en het dus niet nodig leek de tekst te citeren. Maar een paar uur later staan er dan plots diverse anonieme posters tussen waardoor mijn reactie helemaal misplaatst lijkt.

Over dat Taptalk: Daar erger ik me ook verschrikkelijk aan. Ik heb al een paar keer een eigen onderschrift toegevoegd. Maar ik zie geen mogelijkheid dat te automatiseren. Ik heb nu maar een macro gemaakt die "sf" tot "Verzonden met Safari vanaf een iMac" expandeert. Als anderen reclame voor Taptalk willen maken, dan wil ik dat voor safari doen.

Verzonden met Safari vanaf een iMac.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR

Offline Tien

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 255
  • -Ontvangen: 270
  • Berichten: 2.464
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #10 Gepost op: 15 maart 2014, 19:58:43 »
of de tekst aanpassen naar iets zinvollers.


dus (nogmaals) mijn vraag: wat zou je adviseren er wél van te maken? "Verzonden per mobiel"? Of heb je andere wel-tips?


(Verzonden vanaf mijn Chromebook omdat mijn vrouw mijn Macbook retina gekaapt heeft)
  • Mijn Synology: DS214play
  • HDD's: 2x3tb WD30EZRX
  • Extra's: DS111 2tb

Offline Hofstede

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 898
  • Berichten: 4.094
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #11 Gepost op: 15 maart 2014, 20:01:46 »
Nee, als jij een statement wilt toevoegen dat je via een mobiel antwoordt, vanwege de door jou eerder genoemde reden, dan is die tekst voldoende.

Offline Tien

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 255
  • -Ontvangen: 270
  • Berichten: 2.464
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #12 Gepost op: 15 maart 2014, 20:04:41 »
Dit is dus dubbel fout begrijp ik?Sent from my TF101 using Tapatalk


3-dubbel  :lol:


want je citeert een topic waar nog niemand op gereageerd heeft, dus citeren is überhaupt niet nodig, tenzij op een specifiek gedeelte maar dat is hier niet het geval. Maar omdat je er geen ASUS bij zet, zal het vast minder erg ervaren worden dan Tapatalk dus misschien toch maar 2-dubbel ;-)
  • Mijn Synology: DS214play
  • HDD's: 2x3tb WD30EZRX
  • Extra's: DS111 2tb

Offline Tien

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 255
  • -Ontvangen: 270
  • Berichten: 2.464
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #13 Gepost op: 15 maart 2014, 20:09:14 »
Nee, als jij een statement wilt toevoegen dat je via een mobiel antwoordt, vanwege de door jou eerder genoemde reden, dan is die tekst voldoende.


Statement is wat uitvergroot maar "verzonden via mobiel" vind ik een goed alternatief voor eerdergenoemde merken, bij dezen doorgevoerd in de niet nader meer te noemen app.
  • Mijn Synology: DS214play
  • HDD's: 2x3tb WD30EZRX
  • Extra's: DS111 2tb

Offline Grofweg

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 14
  • -Ontvangen: 70
  • Berichten: 501
    • pinkdot.nl
Re: Gebruik de citaatknop met mate
« Reactie #14 Gepost op: 15 maart 2014, 20:51:50 »
Ik vind dit een prima discussie en een eye opener voor mij persoonlijk. Voor een groot deel heeft dit te maken met de aandacht die je geeft aan het antwoord en je ervan bewust zijn hoe je je reactie plaatst.

Voetnoot in mijn geval was pure luiigheid. Die is dus inmiddels uitgevinkt. @tien zijn suggestie is een goed alternatief. Het is in ieder geval altijd een goed excuus voor gemaakte spelvouten :-)
  • Mijn Synology: DS115
  • HDD's: 1x WD20EFRX
  • LmsUpdate + LmsRepack - Update pakketten voor Logitech Media Server.
  • Squeezeboxen: RP3, IQaudio Pro, Moode 3.6 + Librespot | 2x Radio
  • Laptop - openSUSE Leap - Squeezelite/LMS


 

Hoe gebruik ik de DS-106j als USB-"stick"

Gestart door AnonymousBoard NAS hardware vragen

Reacties: 4
Gelezen: 2188
Laatste bericht 25 juli 2007, 17:18:31
door Anonymous
Op zoek naar hulp inrichten apple netwerk met 414 Nas voor gebruik Imovie etc

Gestart door RHuvermannBoard The lounge

Reacties: 6
Gelezen: 1727
Laatste bericht 03 november 2015, 11:36:40
door m4v3r1ck
Sortering media-files niet goed bij gebruik ASUS Mini-Plus MediaPlayer

Gestart door bussie_it_NASBoard NAS hardware vragen

Reacties: 2
Gelezen: 502
Laatste bericht 30 november 2015, 15:46:43
door bussie_it_NAS
Waarom komt mijn SD213+ uit slaapstand terwijl ik hem niet gebruik?

Gestart door Her7manBoard NAS hardware vragen

Reacties: 19
Gelezen: 4573
Laatste bericht 05 april 2014, 15:11:57
door Tien
File in gebruik door media center tijdens TV-opname?

Gestart door ojee99Board FTP, NFS and Samba Server

Reacties: 2
Gelezen: 3003
Laatste bericht 14 december 2006, 10:13:36
door ojee99
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology.