Auteur Topic: Krijg geen verbinding via Raidrive  (gelezen 742 keer)

Offline Auke47

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 3
Krijg geen verbinding via Raidrive
« Gepost op: 12 juli 2022, 13:39:35 »
 Hallo allemaal,

Om mijn nas buitenshuis te kunnen benaderen heb ik WEBDAV server geïnstalleerd en https (poort 5006) aangevinkt. Op Raidrive de benodigde informatie ingevuld (https://kb.synology.com/nl-nl/DSM/tutorial/How_to_access_files_on_Synology_NAS_with_WebDAV).
Vervolgens de betreffende poort doorsturen op de router.
Echter: er is sprake van twee routers. Als eerste de Experiabox V10a (ZTE H369A) en daarachter de DrayTek Vigor2925. De Experiabox zou niet in bridgemodus kunnen/hoeven te worden gezet. Hierop poort 5006 doorgestuurd. De Draytek heeft als ip-adres 192.168.X.X en daarop eveneens poort 5006 doorgestuurd.
Lokaal maakt Raidrive wel verbinding, maar extern krijg ik de melding dat de verbonden party niet correct heeft geantwoord.
Ik heb al op allerlei fora naar oplossingen gezocht, maar het lukt me nog steeds niet. Zie ik wat over het hoofd?

Auke
  • Mijn Synology: DS218play
  • HDD's: 2 x WD Red 3Gb

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1183
  • -Ontvangen: 6984
  • Berichten: 40.150
  • Synology is awesome.
    • RAID = BACKUP?
Re: Krijg geen verbinding via Raidrive
« Reactie #1 Gepost op: 12 juli 2022, 14:40:40 »
Waarom moeilijk doen, gewoon die Experiabox V10a in Bridge of DMZ zetten, dan heb je al een mogelijk struikelpunt minder.


CS406     DSM 2.0-0731
DS107+    DSM 3.1-1639
DS107+    DSM 3.1-1639
DS508     DSM 4.0-2265
DS111     DSM 5.2-5967-9
DS411slim DSM 6.2.4-25556
DS411+II  DSM 6.2.4-25556-6
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2
DS213J    DSM 6.2.3-25426-2
DS115J    DSM 7.1-42661-4
DS1515+   DSM 6.2.4-25556-6
DS716+II  DSM 6.2.4-25556-6
-----VMM  DSM 7.0.1-42218-5
DS918+    DSM 6.2.4-25556-6
DS220+    DSM 7.1.1-42951-RC
-----VMM  DSM 6.2.4-25556-6
RT2600ac  SRM 1.2.5-8227-5
MR2200ac  SRM 1.2.5-8227-5

Offline GerardR

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 53
  • -Ontvangen: 55
  • Berichten: 470
Re: Krijg geen verbinding via Raidrive
« Reactie #2 Gepost op: 12 juli 2022, 15:40:41 »
Volgens mij kan je de Experiabox niet in bridge zetten
  • Mijn Synology: DS218+
  • HDD's: 2 * WD30EFRX (SHR)
  • Extra's: RT2600ac

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1183
  • -Ontvangen: 6984
  • Berichten: 40.150
  • Synology is awesome.
    • RAID = BACKUP?
Re: Krijg geen verbinding via Raidrive
« Reactie #3 Gepost op: 12 juli 2022, 15:43:31 »
DMZ ook niet ?


CS406     DSM 2.0-0731
DS107+    DSM 3.1-1639
DS107+    DSM 3.1-1639
DS508     DSM 4.0-2265
DS111     DSM 5.2-5967-9
DS411slim DSM 6.2.4-25556
DS411+II  DSM 6.2.4-25556-6
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2
DS213J    DSM 6.2.3-25426-2
DS115J    DSM 7.1-42661-4
DS1515+   DSM 6.2.4-25556-6
DS716+II  DSM 6.2.4-25556-6
-----VMM  DSM 7.0.1-42218-5
DS918+    DSM 6.2.4-25556-6
DS220+    DSM 7.1.1-42951-RC
-----VMM  DSM 6.2.4-25556-6
RT2600ac  SRM 1.2.5-8227-5
MR2200ac  SRM 1.2.5-8227-5

Offline GerardR

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 53
  • -Ontvangen: 55
  • Berichten: 470
Re: Krijg geen verbinding via Raidrive
« Reactie #4 Gepost op: 12 juli 2022, 15:49:07 »
DMZ wel.
Overigens heb ik er voor gekozen om alleen de noodzakelijke poorten open te zetten en niet allemaal via DMZ
  • Mijn Synology: DS218+
  • HDD's: 2 * WD30EFRX (SHR)
  • Extra's: RT2600ac

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 163
  • -Ontvangen: 2397
  • Berichten: 15.347
Re: Krijg geen verbinding via Raidrive
« Reactie #5 Gepost op: 12 juli 2022, 18:31:42 »
Als die DMZ naar je eigen router wijst, blokkeert je eigen router wel al het verkeer. Dat moet hij in bridgemode ook doen.

DMZ werkt echter alleen voor IPv4 adressering.

Citaat
De Experiabox zou niet in bridgemodus kunnen/hoeven te worden gezet. Hierop poort 5006 doorgestuurd.

Naar het goede IP doorgestuurd?
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline GerardR

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 53
  • -Ontvangen: 55
  • Berichten: 470
Re: Krijg geen verbinding via Raidrive
« Reactie #6 Gepost op: 13 juli 2022, 12:13:48 »
@Briolet In het modem staat zowel voor IPv4 als voor IPv6 de mogelijkheid om in te schakelen.
zie bijlage
  • Mijn Synology: DS218+
  • HDD's: 2 * WD30EFRX (SHR)
  • Extra's: RT2600ac

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 163
  • -Ontvangen: 2397
  • Berichten: 15.347
Re: Krijg geen verbinding via Raidrive
« Reactie #7 Gepost op: 13 juli 2022, 17:43:14 »
Mooi. Dat kan bij Ziggo niet. Daar heb je alleen DMZ voor IPv4.   Daar gaan ze er van uit dat IPv6 adressen toch al globaal benaderbaar zijn. (Mits je de IPv6 firewall uit zet)
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline Auke47

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 3
Re: Krijg geen verbinding via Raidrive
« Reactie #8 Gepost op: 14 juli 2022, 14:42:36 »
Bedankt voor jullie reacties, maar ik ben er nog steeds niet uit. Over een router achter een Experiabox lees ik hier:
https://contactkring.nl/phpbb/viewtopic.php?t=755.
Heb het gegeven advies gevolgd. Vervolgens op de Draytek portforwarding naar de NAS ingesteld via poort 5006. Bij WAN 1 Specify an IP address het ip-adres ingevuld welke bij DHCP-binding op de Experiabox is ingesteld. Zie bijgevoegde screenshots.
  • Mijn Synology: DS218play
  • HDD's: 2 x WD Red 3Gb

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 559
  • -Ontvangen: 1113
  • Berichten: 6.341
Re: Krijg geen verbinding via Raidrive
« Reactie #9 Gepost op: 14 juli 2022, 15:10:32 »
Die eerste twee plaatjes is vanuit de DrayTek.

Gewoon een IP adres laten verkrijgen vanuit  DHCP (dus automatisch = bovenste optie rechts) van wat de Experia Box V10 uitdeelt.
Niet zelf daar een vast IP adres invullen.        (MTU waarde links zet die gewoon op 1500).

In de V10 stel je een vast IP-adres in voor de DrayTek, door DHCP Binding.   Dat heb je daar wel goed ingevuld.

Je streept die LAN IP-adressen nu wel door.   Maar daar kan een ander niets mee. Elke router gebruikt min of meer dezelfde bereiken.
(Alleen WAN IP-adressen is wel aan te bevelen die te verbergen en evt. je MAC-adressen die je nu juist niet verbergt).

Nu is niet duidelijk in welk IP-bereik je de DrayTek hebt gezet, waardoor nog steeds niet duidelijk hoeft te zijn of alles correct is ingesteld?

DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  glasvezel 200/200 (Solcon) Fritzbox 7530 + RT1900ac (AP) + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  glasvezel 100/100  (KPN) + 2x "SupeWifi" + RT6600axRT2600ac + MR2200ac  -  NVDIA Shield TV Pro (2019).....
DS920+  4x 4TB WD Red Plus     -  DSM 6.2         +         DS420j   4x 4TB WD Red Plus   -  DSM 7.0
              Ervaring met routers van  DrayTek, Fritzbox, TP-Link  -  switches Netgear, ZyXEL  -  Access Points TP-Link, Grandstream.....

Offline Auke47

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 3
Re: Krijg geen verbinding via Raidrive
« Reactie #10 Gepost op: 21 juli 2022, 13:54:36 »
Het was even puzzelen maar ik ben er eruit. Ik had de Experiabox met een verkeerd ip-adres doorverwezen naar de Draytek. Bovendien gaf de Experiabox een ietsje andere mac-adres van de Draytek aan dan aangegeven in de Draytek zelf.
Bedankt ieder voor het meedenken aan een oplossing. :D
  • Mijn Synology: DS218play
  • HDD's: 2 x WD Red 3Gb


 

Na stroomuitval krijg ik mijn NAS 112+ niet meer aan de praat

Gestart door P.J.Board NAS hardware vragen

Reacties: 3
Gelezen: 1306
Laatste bericht 08 oktober 2016, 22:57:45
door P.J.
Krijg mappen niet weg.

Gestart door Edwin010Board Synology DSM 5.1 en eerder

Reacties: 12
Gelezen: 2871
Laatste bericht 03 januari 2015, 18:04:22
door Edwin010
NZBGet krijg ik de volgende melding

Gestart door superdogBoard NZBGet

Reacties: 1
Gelezen: 1564
Laatste bericht 06 oktober 2019, 19:10:19
door superdog
krijg sabnzb niet geinstalleerd.

Gestart door mb512Board SABnzbd (usenet)

Reacties: 9
Gelezen: 2614
Laatste bericht 12 september 2013, 13:13:31
door Martijn85
hoe krijg ik toegang tot mijn 212+ vanaf AC Ryan mmp

Gestart door RindertBoard NAS hardware vragen

Reacties: 1
Gelezen: 1653
Laatste bericht 17 december 2011, 20:58:29
door Matr1x