Auteur Topic: Geen toegang, netwerkfout ?  (gelezen 443 keer)

Offline Peter01

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 80
Geen toegang, netwerkfout ?
« Gepost op: 13 november 2021, 22:31:51 »
Ik heb op mijn laptop een snelkoppeling naar een map op mijn nas.
Wanneer ik deze koppeling open krijg ik de melding "geen toegang"
Wanneer ik dit echter 2 a 3x achter elkaar doe gaat de map wel gewoon open.

Heeft iemand een idee wat de oorzaak hiervan kan zijn ?

P.S : het lijkt wel dat dit gekomen is na de update naar Windows 11

  • Mijn Synology: DS216
  • HDD's: 2x WD RED 3TB

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1140
  • -Ontvangen: 6813
  • Berichten: 39.589
  • Synology is awesome.
    • RAID = BACKUP?
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #1 Gepost op: 15 november 2021, 10:46:48 »
Helaas kan ik het niet testen omdat ik W10 heb.
Misschien kan je het oplossen door de snelkoppelingen te verwijderen en opnieuw te maken ?
Anders eens zoeken op Windows 11 fora.


CS406     DSM 2.0-0731
DS107+    DSM 3.1-1639
DS107+    DSM 3.1-1639
DS508     DSM 4.0-2265
DS111     DSM 6.1.7-15284-3
DS411slim DSM 6.2.4-25556
DS411+II  DSM 6.2.4-25556-2
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2
DS1515+   DSM 6.2.4-25556
DS716+II  DSM 6.2.4-25556-3
DS918+    DSM 6.2.4-25556-3
DS220+    DSM 6.2.4-25556-3
-----VMM  DSM 7.0.1-42218-2
RT2600ac  SRM 1.2.5-8227-2
MR2200ac  SRM 1.2.5-8227-2

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 485
  • -Ontvangen: 1028
  • Berichten: 5.950
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #2 Gepost op: 15 november 2021, 17:14:18 »
Als de NAS in bijv. een idle status mocht zijn gezet, en HD's moeten opnieuw opstarten, kan dat ook net iets extra tijd kosten.
Maar wordt in Windows 11 mogelijk anders afgehandeld??
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  glasvezel 200/200 (Solcon) Fritzbox 7530 + RT1900ac (AP) + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  glasvezel 100/100  (KPN)   RT2600ac + MR2200ac  -  NVDIA Shield TV Pro (2019).....
              Ervaring met routers van  DrayTek, Fritzbox, TP-Link  -  switches Netgear, ZyXEL  -  Access Points TP-Link, Grandstream.....

Offline Peter01

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 80
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #3 Gepost op: 17 november 2021, 23:16:02 »
Aan de nas kan het niet liggen want op de pc's is er geen probleem en op de laptop ook niet voor de update naar windows 11.
Zal eens bij Microsoft informeren.
  • Mijn Synology: DS216
  • HDD's: 2x WD RED 3TB

Offline Jheroen

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 26
  • -Ontvangen: 15
  • Berichten: 212
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #4 Gepost op: 18 november 2021, 08:06:29 »
Hier ook W11 op de laptop, geen probleem. Het probleem zal elders zitten denk ik. Koppeling opnieuw aanmaken misschien?

Met vriendelijke groet,

Jheroen

DS918+ | 4 x Seagate IronWolf 4TB ST4000VN008
DS1019+ | 4 x Western Digital 3 TB WD30EFRX
DS1819+| 4 x Seagate IronWolf 8TB ST8000VN0022

Offline Peter01

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 80
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #5 Gepost op: 21 november 2021, 12:03:01 »
Heb de koppeling al enkele keren opnieuw gemaakt maar helaas.
De ene keer werkt het de andere keer weer niet.
Ik los het nu op door wanneer ik op de koppeling klik en de foutmelding krijg, problemen oplossen aan te klikken en dan gaat de map direct open. Dan selecteer ik bij problemen oplossen annuleren en dan heb ik de map open.

In ieder geval zit het ergens in het draadloze denk ik want verder is er op geen enkele pc een probleem.
  • Mijn Synology: DS216
  • HDD's: 2x WD RED 3TB

Offline Jheroen

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 26
  • -Ontvangen: 15
  • Berichten: 212
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #6 Gepost op: 22 november 2021, 09:25:05 »
Kan je de koppeling niet als \\naamnas\map instellen?

Heb je de nas een vast IP adres gegeven?

Staan je poortinstellingen in de nas goed?

Staan deze poorten ook goed in je router?
Met vriendelijke groet,

Jheroen

DS918+ | 4 x Seagate IronWolf 4TB ST4000VN008
DS1019+ | 4 x Western Digital 3 TB WD30EFRX
DS1819+| 4 x Seagate IronWolf 8TB ST8000VN0022

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1140
  • -Ontvangen: 6813
  • Berichten: 39.589
  • Synology is awesome.
    • RAID = BACKUP?
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #7 Gepost op: 22 november 2021, 09:58:44 »
Citaat
Staan deze poorten ook goed in je router?
Voor zover ik het begrijp, is het probleem binnen het eigen netwerk, dus heeft het niets te maken met port forwardings.


CS406     DSM 2.0-0731
DS107+    DSM 3.1-1639
DS107+    DSM 3.1-1639
DS508     DSM 4.0-2265
DS111     DSM 6.1.7-15284-3
DS411slim DSM 6.2.4-25556
DS411+II  DSM 6.2.4-25556-2
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2
DS1515+   DSM 6.2.4-25556
DS716+II  DSM 6.2.4-25556-3
DS918+    DSM 6.2.4-25556-3
DS220+    DSM 6.2.4-25556-3
-----VMM  DSM 7.0.1-42218-2
RT2600ac  SRM 1.2.5-8227-2
MR2200ac  SRM 1.2.5-8227-2


 

Geen foto op ipad

Gestart door AnonymousBoard Photo Station / Photos

Reacties: 1
Gelezen: 1663
Laatste bericht 20 oktober 2010, 18:57:23
door Björn
WD TV speelt geen video_ts op NAS

Gestart door BartEeckBoard Media Streaming mods

Reacties: 4
Gelezen: 2562
Laatste bericht 22 maart 2015, 21:56:52
door Babylonia
geen internetverbinding

Gestart door mlelouxBoard NAS hardware vragen

Reacties: 1
Gelezen: 980
Laatste bericht 07 juni 2015, 21:58:00
door Briolet
Auto-sub vind geen gam of thrones

Gestart door ppeeters11Board Auto-Sub

Reacties: 1
Gelezen: 1364
Laatste bericht 09 september 2015, 14:09:03
door Ben(V)
kan geen verbinding maken

Gestart door swakkenBoard Synology DSM algemeen

Reacties: 16
Gelezen: 4594
Laatste bericht 27 november 2015, 17:19:19
door Birdy