Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Netwerk algemeen / Apps overzetten
« Laatste bericht door Prosper Gepost op Vandaag om 00:00:07 »
Op dit moment wordt er data van de ene NAS naar een nieuwere NAS gekopieerd met map synchronisatie.
Als dat klaar is kan er (als het goed is) gewoon doorgewerkt worden op de nieuwe NAS.
De instellingen van de oude NAS zijn gebackupped en teruggezet op de nieuwe.

De enige vraag die ik heb gaat over de apps van de oude NAS, want die worden niet meegekopieerd met de gedeelde map synchronisatie (toch?).

Is het het beste op de apps opnieuw te installeren op de nieuwe NAS? Er wordt gebruik gemaakt van MariaDB en php mysql. Zitten er databases in deze apps die met de map synchronisatie niet meegenomen worden?

Dank alvast!
2
de betreffende share "Shared Folder P" heeft naar mijn mening geen ACL's aangezien deze nog niet "geconverteerd" is. Er is een optie om dat uit te voeren. "Action" --> "Convert to Windows ACL". Er is binnen alle shares, 1 share "Shared Folder I" waarbij dit uitgevoerd is, maar dit zou geen effect moeten hebben aangezien dit een andere share is, althans dat is mijn aanname.

Ik heb verder de rechten structuur nog wat vereenvoudigd, hierbij is in basis voor een aantal shares  "read only" op groep niveau (Users) gedefinieerd, incl "Shared Folder P". Verder geen aanpassingen op individuele gebruiker. Hierdoor zie ik dat dit netjes naar "boven" gaat. Dus als ik kijk binnen de "Administrators" group dan wordt netjes "read only" zichtbaar. Indien ik dan inlog op basis van gebruiker binnen deze groep dan kan ik op de betreffende share, incl read only. Ben ik echter geen lid van specifiek de "administrators" groep dan krijg ik weer de "OP" melding, terwijl er minimaal dus "read only" is, aangezien dit op de "Users" groep is gedefinieerd.

Dit begrijp ik dan niet...

Het enige wat nog anders is binnen de "Administrators" groep, is dat er voor de andere share dus "Shared Folder I" een vinkje staat bij "Custom", maar dat was/is ook te verwachten omdat deze ACL geconverteerd is, maar zou geen invloed op moeten hebben, of maak ik hier een denk fout...
3
VPN Server / Re: Mappen op NAS via VPN in Windows niet te benaderen
« Laatste bericht door Robbie1968 Gepost op Gisteren om 22:31:06 »
@mesa57 Het virtuele adres wordt door de VPN server op de NAS uitgegeven en is een ip dat valt in een op de NAS opgegeven range, in mijn geval een 10.x.x.x adres. Als je na het leggen van vpn verbinding een ipconfig doet, zul je ook dat 10.x.x.x adres te zien krijgen.

Om de server te kunnen benaderen moet je idd het externe ip-adres gebruiken. In mijn geval heb ik via de NAS een domein naam laten aanmaken gekoppeld aan dat externe adres en roep dus die domein naam aan om de VPN te benaderen.

De mappen op de NAS zijn weer gekoppeld aan het interne ip adres van de NAS. Het aanroepen van die mappen is dus nog een uitdaging.
4
Netwerk algemeen / Re: Netwerk niet bereikbaar
« Laatste bericht door AndrĂ© PE1PQX Gepost op Gisteren om 21:56:58 »
Ziggo heeft in zijn modem alles dicht zitten, hiermee heb ik geen goed huwelijk. Tevens heb ik de TP Link nodig om boven bij ons ook internet te kunnen krijgen.

Dan word het tijd Ziggo een nieuwe/andere modem te vagen. Mijn vader heeft ook Ziggo ik kan daar diverse poorten instellen.
5
Synology DSM algemeen / Re: Tijdelijk uitschakelen diskgroep mogelijk?
« Laatste bericht door Javaan Gepost op Gisteren om 21:50:12 »
Dat heb ik ook gedaan, thx :)
6
VPN Server / Re: Mappen op NAS via VPN in Windows niet te benaderen
« Laatste bericht door mesa57 Gepost op Gisteren om 21:48:51 »
Verbinden MET een vpn doe je naar zijn publieke IP adres.
De vpn netwerk adapter (virtueel) krijgt dat een een ander IP adres toegewezen.
Overigens snap ik er niks van dat dat allemaal 10.x.x.x bij jou is.
7
VPN Server / Re: Mappen op NAS via VPN in Windows niet te benaderen
« Laatste bericht door rommert Gepost op Gisteren om 21:39:58 »
Mijn NAS heeft in het LAN een vast IP-adres. Als ik dat adres in Firefox of Explorer onder Windows 10 intyp dan wordt niets gevonden (wachttijd verstreken).

Wat mij nu opviel is dat ik via DS File op Android verbind met het IP-adres 10.x.y.1 maar als ik in Windows 10 mijn muis in het systeemvak boven het OpenVPN GUI-icoon hou dan zie ik "toegewezen IP 10.x.y.10" staan. Is dat normaal?
8
Synology DSM algemeen / Re: Tijdelijk uitschakelen diskgroep mogelijk?
« Laatste bericht door Birdy Gepost op Gisteren om 21:36:49 »
Voor 23:00 besteld, morgen in huis ;)
9
Synology DSM algemeen / Re: Tijdelijk uitschakelen diskgroep mogelijk?
« Laatste bericht door Birdy Gepost op Gisteren om 21:29:26 »
Ik zou gewoon een HD kopen en erin zetten, zodra dat gedaan is, de defecte opsturen en de nieuwe, die je dan terug krijgt, als spare bewaren.
10
Synology DSM algemeen / Re: Tijdelijk uitschakelen diskgroep mogelijk?
« Laatste bericht door Javaan Gepost op Gisteren om 21:17:53 »
Maar even voor mijzelf, als je de nas uitzet en dan die 10 schijven van volume2 eruit trekt.
Je zet de nas dan weer aan, begint hij dan te piepen dat volume2 ontbreekt?

Jep, hij mist een schijf, zoals Ben al schreef. Ik kan theoretisch de groep laten draaien, maar loop bij een verder defect het risico alle data te verliezen (SHR-1, 1 disc redundancy)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.