Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Windows / Re: Geen toegang map Diskstation in Wi10 Verkenner na wijzigen admin account
« Laatste bericht door Birdy Gepost op Vandaag om 19:56:32 »
Ja, ok... in het Nederlands: Windows-referenties
2
Windows / Re: Geen toegang map Diskstation in Wi10 Verkenner na wijzigen admin account
« Laatste bericht door AVELerloop Gepost op Vandaag om 19:53:10 »
Hallo Birdy,

Wat versta je onder de Credentials manager? Waar kan ik die vinden?

Mvg, Lex
3
Windows / Re: Geen toegang map Diskstation in Wi10 Verkenner na wijzigen admin account
« Laatste bericht door Birdy Gepost op Vandaag om 16:29:30 »
Verwijder admin eens in Credentials manager.
4
Windows / Geen toegang map Diskstation in Wi10 Verkenner na wijzigen admin account
« Laatste bericht door AVELerloop Gepost op Vandaag om 16:14:53 »
Ik kreeg een melding dat ik mijn admin account beter niet meer kon gebruiken. Ik heb een nieuwe account gemaakt en de admin account   onmiddellijk uitgeschakeld. Gevolg was dat ik niet meer in de map Netwerk / Diskstation kan komen in de Windows 10 Verkenner. Krijg een foutmelding dat er iets gewijzigd is en dat ik contact moet opnemen met mijn beheerder (ben ik dus zelf). Als ik het oude admin account weer 'aan' zet via het NAS configuratiescherm, kan ik wel weer in de Windows10 Verkenner Netwerk / Diskstation map. Doe ik iets fout bij het omzetten van het oude admin account naar mijn nieuwe account?

Overigens kreeg ik op mijn laptop (bovenstaand geldt voor mijn Desktop PC) de melding dat ik opnieuw moest inloggen toen ik op de map Netwerk/Diskstation klikte. Op mijn Desktop computer krijg ik deze vraag niet, alleen de melding dat er iets veranderd is en dat ik met de beheerder contact moet opnemen. Waarschijnlijk zit er dus iets fout op mijn DesktopComputer waardoor die vraag niet verschijnt voor het opnieuw inloggen met mijn nieuwe NAS account bij het aanklikken van de map Netwerk/Diskstation. Maar hoe krijg ik dat geregeld?
5
FTP, NFS and Samba Server / Re: NFS-regel bij gedeelde mappen
« Laatste bericht door Briolet Gepost op Vandaag om 16:13:25 »
Je vergeet dat er hele hordes zijn die hun nas in de DMZ van de router zetten omdat dit zo gemakkelijk is en de nas heeft toch wel een firewall. (Die hier dan juist niets doet).

Verder laten veel mensen de router forwarden via de UPnP functie van DSM. Synology heeft dan de gewoonte om alle services die je aanzet ook direct in de router te forwaren naar de nas. (In elk geval gebeurde dat een paar jaar geleden nog steeds)
6
FTP, NFS and Samba Server / Re: NFS-regel bij gedeelde mappen
« Laatste bericht door DSGebruiker Gepost op Vandaag om 16:08:45 »
>Met alleen slechts dat jokerteken ingevuld en verder niets, zet je feitelijk NFS open voor alle IP-adressen, ook alle externe >IP-adressen.

In theorie, maar natuurlijk kan je niet zomaar over Internet een NFS volume gaan mounten. Alle consumenten installaties met IPv4 gaan dat dus alvast niet toelaten tenzij je manueel bepaalde port-mappings gaat opzetten.
Binnen je eigen "huis" netwerkje is er geen enkel probleem een "** of heel je LAN-range 192.168.1.0/24 (of wat je ook gebruikt) in te geven.

Je kan nog gaan filosoferen dat indien je een "besmette" host op je LAN heeft die zou dan volumes kunnen gaan mounten etc,etc. Mah bon, ik denk dat die meer met CIFS/SMB-shares zal voorvallen...
7
FTP, NFS and Samba Server / Re: NFS-regel bij gedeelde mappen
« Laatste bericht door Briolet Gepost op Vandaag om 16:08:08 »
Ben ik het niet mee eens. De meeste mensen zijn al lang blij dat ze het werkend krijgen met alleen een '*'. Synology laat dit toe omdat ze dan ook af zijn van allerlei klachten dan men het niet werkend krijgt.

Dit is dus een typisch voorbeeld van het inruilen van security tegen gebruiksgemak. Op zich niets mis mee als je niet pretendeert een veilig product te leveren. Synology wil echter dat hun product als iets veiligs gezien wordt. Dan moet je dit ook afdwingen en niet dit '*' teken als invul-voorbeeld geven. Desnoods 'verstop' je deze optie met jokertekens in de handleiding, als je toch jokertekens wilt toestaan.
8
Android Apps / Re: DS Photo herkent geen JPG's meer die ge-exporteerd zijn vanuit LRC (2021)
« Laatste bericht door Briolet Gepost op Vandaag om 15:59:53 »
Dat indexeren is soms inderdaad lastig. Ik maak vaak onderweg foto's en bij thuiskomst wil ik ze uitsorteren. Via de share zie ik ze wel direct als file staan, maar dan zie je het plaatje niet.

Via DS Photo sorteren gaat dan een stuk handiger, maar voor mijn gevoel moet ik soms wel een uur wachten, voordat ik de nieuwe foto's zie. En dan gaat het slechts om tientalen nieuwe toevoegingen.

Ik heb het afgelopen zomer gehad dat de energie manager van de telefoon vond dat DS photo te veel stroom gebruikte en hij in de slaapstand moest. Ik dat toegestaan in de veronderstelling dat dit wel weer ongedaan te maken was. Maar sindsdien werden in het geheel geen nieuwe foto's toegevoegd. Daarna de foto cache op de telefoon geleegd en ook alle oude foto's waren weg. Althans de afbeeldingen. Ze kwamen slechts met tientallen per dag terug. Ergens moet de energiemannager het hele verkeer naar DS Photo onderdrukt hebben. Zelfs na een paar maand was nog niet de helft van de previews binnengeladen.

Pas na verwijderen van de app en opnieuw installeren, hield mijn telefoon op met het afknijpen van het dataverkeer naar deze app.
9
FTP, NFS and Samba Server / Re: NFS-regel bij gedeelde mappen
« Laatste bericht door Babylonia Gepost op Vandaag om 15:55:45 »
Wel een beetje tegenstrijdig dat je het advies krijgt geen jokertekens te gebruiken, maar dit wel mogelijk is en zelfs in voorbeelden gebruikt wordt.

Ligt aan de context of het tegenstrijdig is, als je dat jokerteken maar op de juiste wijze inzet.
Met alleen slechts dat jokerteken ingevuld en verder niets, zet je feitelijk NFS open voor alle IP-adressen, ook alle externe IP-adressen.

Als voorbeeld wordt gegeven:        *,*.synology.com

Er wordt nog wel verwacht zelf daarin ook nog wel iets daarbij te kunnen bedenken, met wat je dan invult.   8)
10
Ik zet nu het herindexeren aan en kom vanavond terug.

Dat "vanavond" is een stuk eerder geworden met je nieuwe reactie.
Als Photo Station nog niet klaar is met dat herindexeren, kunnen de resultaten nog steeds "leeg" zijn als weergave.
(Bij heel veel foto's ---> duizenden??   kan dat herindexeren erg veel tijd in beslag nemen).
Pagina's: [1] 2 3 ... 10